Претрага

MK Group opremila računarski kabinet škole u Vrbasu

30.01.2018.

Kompanija MK Group donirala je kompjutersku opremu osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu, čime je pokazala da je kontinuirano ulaganje u obrazovanje mladih, pogotovo u oblasti informacionih tehnologija, jedna od okosnica njenih društveno odgovornih aktivnosti. Donaciju je ispred te kompanije uručio direktor MK Group, Jovan Purar.

„Potreba za digitalnom pismenošću danas je neophodna čak i u najranijem školskom uzrastu. Upravo zbog toga, kompanija MK Group odlučila je da opremi računarski kabinet ove osnovne škole. Verujemo da su mladi budućnost naše zemlje i da treba ulagati u njihova znanja i razvoj potrebnih veština koje će im biti od velikog značaja u budućnosti. Opremanjem računarskog centra novim lap topovima i interaktivnom tablom želimo da ih podstaknemo da budu kreativniji, ali i da doprinesemo modernizaciji, digitalizaciji i napretku obrazovanja naših mladih u oblasti IT-ja. Nadamo se da će se u opremljenom računarskom centru rađati veliki broj kreativnih ideja, kao i da će se u njemu razviti novi lideri koji će dalje predvoditi naš tehnički i tehnološki razvoj i unapređenje IT oblasti “, istakao je tim povodom g. Purar.

Direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu,  Biljana Rašković, izjavila je da joj je drago da pojedinci i kompanije poput MK Group prepoznaju značaj ulaganja u obrazovanje mladih.

“Ova donacija ne samo da predstavlja korak napred u modernizaciji nastave u našoj školi već i mnogo važnije – učenicima će omogućiti da steknu i unaprede svoja znanja i veštine u IT-u, oblasti koja će im svakako koristiti u daljem obrazovanju i razvoju“, rekla je Rašković na svečanosti koja je upriličena povodom donacije, ali i obeležavanja školske slave Sveti Sava.

Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ nedavno je proglasila predsednika kompanije MK Group, Miodraga Kostića, kumom te obrazovne institucije i time počastvovala svog bivšeg učenika.