Претрага

MK Group podržava mere za pomoć privredi, ali ih neće koristiti

21.04.2020.

Kompanija MK Group pozdravlja i podržava mere koje će omogućiti privredi Republike Srbije da lakse prebrodi krizu izazvanu pandemijom virusa COVID-19. Svesni teške situacije u kojoj se nalazi domaća privreda, MK Group je zajedno sa svojim kompanijama članicama donela odluku da ne koristi mogućnosti koje proizilaze iz uredbi koje je Vlada Rebike Srbije usvojila. Na ovaj način će budžet Republike Srbije imati na raspolaganju dodatnih 5 miliona evra.

 

Ovim želimo da izrazimo solidarnost i pružimo podršku bržem oporavku naše privrede. Takođe se nadamo da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način. Ovakvim odricanjem omogućićemo više finansijskog prostora  za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom.

 

Kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije, MK Group je aktivno uključena u borbu protiv virusa COVID-19. Podsećamo da je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, ustupio kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, a kompanija je donirala proizvode, novac za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa i za te svrhe do sada je izdvojila 43 miliona dinara.

Objave u medijima:
Kurir.rs
Blic.rs
NovaEkonomija.rs
ProgressiveMagazin.rs
Srbijadanas.com
 Nsreporter.rs
Republika.rs
 Informer.rs
 Novosti.rs
Nedeljnik.rs
InStore.rs
Ekapija.com
Bizlife.rs  
N1info.com
eVrsac.rs
Beta.rs