Претрага

MK Group poklonila dečije igralište mališanima

18.07.2018.

Pet godina postojanja Roditeljske kuće u okviru zadužbine porodice Kostić

Povodom obeležavanja pet godina postojanja Roditeljske kuće u okviru zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, kompanija MK Group donirala je dodatne zanimljive sadržaje za decu u okviru dečijeg igrališta koje će mališani koji borave u kući moći da koriste. Pored predstavnika MK Group, svečanom obeležavanju petogodišnjice prisustvovali su predstavnici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i „Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“.

“Za moderno društvo, zadužbinarstvo predstavlja koncept darovanja privatne imovine za ostvarivanje viših društvenih ciljeva. Upravo, predvođen tom ideologijom, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“ u Novom Sadu. Donacijom dečijeg igrališta želeli smo da boravak dece obolele od malignih oboljenja učinimo još humanijim uz želju da se svi mališani koji borave ovde što pre oporave“, rekao je Jovan Purar, direktor MK Group.

Do sada je u Roditeljskoj kući boravilo preko 45 dece sa svojim porodicama, a saradnja sa NURDOR-om i Pokrajinskim sekretarijatom za zadravstvo biće uspešno nastavljena i u budućnosti.

Roditeljska kuća, od 2013. godine namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji jednog roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja. Ovakav vid smeštaja jedan je od oblika psiho-socijalne podrške, koji igra važnu ulogu u procesu izlečenja. Kuća čija je vrednost 1,5 miliona evra, prostire se na 1400 kvadratnih metara i sastoji se iz više nezavisnih celina. Osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruzenja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podrsku Pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama. Od otvaranja, više od 40 porodica boravilo je u zadužbini porodice Kostić tokom lečenja od maliginih bolesti.