Претрага

MK Group “Prijatelj porodice 2018”

21.06.2019.

Beograd, 21.06.2019. – MK Group je nosilac prestižne titule „Prijatelj porodice 2018“, u kategoriji velikih preduzeća. Nagradu Privredne komore Srbije za korporativnu posvećenost porodici, predstavniku MK Group uručili su prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
„Priznanja poput „Prijatelj porodice“ su nam od izuzetnog značaja, jer rad MK Group počiva na uverenju da zaposleni predstavljaju temelj poslovnog uspeha celog sistema a porodica osnov društva. Zbog toga, godinama posvećeno radimo na negovanju porodičnih vrednosti i pomažemo porodicama i deci naših zaposlenih,“ rekao je Jovan Purar, direktor MK Group i dodao, „Naš cilj je da stvorimo radno okruženje u kojem će zaposleni profesionalno, biti u mogućnosti da dostignu svoje ciljeve, ali i da ostvare dobar balans između porodice i posla. Sa ponosom mogu da istaknem da smo uz sjajne poslovne rezultate, prošlu godinu zatvorili sa 117 beba, dok smo u 2017. godini podržali ukupno 548 naših beba. Mi smo jedna od retkih kompanija koja na kraju godine gleda i ovaj bilans.“
Pored brojnih društveno odgovornih projekata koje realizuje, kompanija MK Group je naročito posvećena pružanju podrške svojim zaposlenima kroz sada već tradicionalni projekat „Podrška porodici“. Sa ciljem da osnaži zaposlene, kao i da pruži podršku u podizanju stope nataliteta, krajem godine, MK Group svakom zaposlenom koji je tokom godine postao roditelj, dodeljuje novogodišnju subvencije. Dodatna pažnja se posvećuje zaposlenim roditeljima sa troje i više dece.
MK Group je sistem koji nastoji da pruži adekvatan doprinos i podršku svim zaposlenima u cilju kvalitetnog povezivanja rada i roditeljstva, kako od finansijske pomoći, preko mogućnosti rada od kuće do organizovanja posebnih dana kada deca mogu da se upoznaju sa kompanijom i radnim prostorom u kojoj im roditelji rade. MK Group više od trideset godina svakodnevno brine o društvenim vrednostima, neguje i ističe značaj odgovornog poslovanja u svim domenima zajednice kroz brojne donatorske, sponzorske i humanitarne akitvnosti. U gotovo svim akcijama briga o deci i mladima su u posebnom fokusu. Aktivan rad sa mladima iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, zadužbinarstvo porodice Kostić, opremanje Dečije bolnice u Novom Sadu prvom magnetnom rezonancom, specijalnim inkubatorom i pratećom opremom, samo su neke od brojnih aktivnosti MK Group.