Претрага

MK Group- regionalni lider na konferenciji EBRD u Istanbulu

27.06.2013.

U Istanbulu je održana godišnja konferencija Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, na kojoj su prisustvovali predsednici svih najvažnijih međunarodnih finsijskih institucija i ministri finansija.

Predsednik kompanije MK Group, Miodrag Kostić bio je jedan od učesnik panela koji je u svom obraćanju istakao da smo ušli u jednu globalnu utakmicu po istim pravilima koja važe za sve, ali da smo u startu imali različite preduslove koji su pojedinima predstavljali otežavajuće okolnosti i da bez odgovarajuće podrške IFI-a kompanija kao MK group ne bi uspela da postane regionalni lider.

Predstavnici međunarodnih finasijskih institucija su naglasili neophodnost nastavka strukturnih reformi i fiskalne konsolidacije uz obaveznu dalju podršku privredi i radu na poboljšanju konkurentnosti. Posebno su istakli potrebu razvoja privatnog sektora i bliže saradnje svih međunarodnih institucija u cilju ostvarenja rasta privredne aktivnosti.

Preporučeno je učesnicima panela da povećaju raspoložive fondove koji su namenjeni podršci privatnom sektoru, kao i da pojednostave i ubrzaju procedure i poboljšaju uslove kreditiranja.

U više navrata je predsednik EBRD-a g-din Suma Chakrabart citirao G-dina Miodraga Kostića, kao regionalnog lidera, i izrazio spremnost da posluša njegov savet da još više sredstava plasiraju kroz lokalne banke i pruže podršku malim i srednjim preduzećima i dodatno podrže projekte energetske efikasnosti i sektor poljoprivrede.