Претрага

MK Group tradicionalno obezbedila novogodišnje poklone za štićenike SOS Dečijeg sela

06.12.2019.

„MK Group tradicionalno brine o štićenicima Zajednice mladih, kroz razne programe, a s namerom da im obezbedimo bolje i kvalitetnije uslove života. Ovo je samo jedna od društveno odgovornih aktivnosti koje MK group sprovodi. U poslednjih 5 godina, donirali smo više od 4 miliona evra u preko 500 društveno odgovornih akcija, čime potvrđujemo da brinemo o svim lokalnim zajednicama u kojima poslujemo“, istakla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group. Ona je podsetila da je ta kompanija pre sedam godina izgradila Kuću za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, čime je trajno omogućila humanije uslove za odrastranje tinejdžera.

Do sada je u Kući stasalo više od 50 devojčica i dečaka bez roditeljskog staranja, a trenutno u njoj boravi 12 srednjoškolaca i isto toliko studenata. Osim izgradnje „Kuće za mlade“ koja se prostire na 340 kvadrata, MK Group konstantno brine o mladima, pa je tako realizovala i projekat „Digitalna pismenost“ u nameri da tinejdžere SOS Dečjeg sela aktivnije uključi u društveni život i pomogne im u izboru budućeg zaposlenja.

„Zahvalila bih se porodici Kostić i kompaniji MK Group što godinama pomažu mladima bez roditeljskog staranja i što su do sada uložili više od 350.000 evra kroz razne vidove pomoći, kao što su zimovanja na Kopaoniku, ski oprema i ski škola, sportska oprema, edukativne radionice, IT oprema i tehnika i mnoge druge. Svaki gest i donacija u velikoj meri nam olakšavaju rad i ovim mladim ljudima ulivaju nadu da na putu odrastanja nisu sami”, izjavila je Vesna Mraković Jokanović, Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Kompanija MK Group se kontinuirano trudi da, kroz svoj društveno odgovorni rad, stvori bolje uslove za život i razvoj dece i mladih. Pored različitih vidova pomoći za mlade iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, ova kompanija već 10 godina obezbeđuje zimovanja i za najbolje đake sa Kosova i Metohije, a prošle godine je u humanitarnoj akciji „Magnet za ljubav“ obezbedila prateću opremu za Dečiju bolnicu u Novom Sadu.