Претрага

MK Group u SOS Dečijem selu Kraljevo postavila rogove kuće

09.05.2013.

Predsednik MK Group Miodrag Kostić, zamenik gradonačelnika Kraljeva Milun Jovanović i direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo Vesna Mraković-Jokanović prisustvovali su postavljanju krovne konstrukcije na kuću u SOS Dečijem selu u Kraljevu. Kuća je namenjena štićenicima Dečijeg sela koji trenutno borave u iznajmljenoj kući u Kraljevu.

MK Group donirala je 200 hiljada evra za izgradnju kuće uz podršku opštine Kraljevo za mlade u SOS Dečijem selu. Dom za mlade u Kraljevu osnovan je 2004. godine na osnovu međunarodnog ugovora između Vlade Republike Srbije i SOS Kinderdorf Internacional-a (Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela). SOS Dečije selo Kraljevo do danas je zbrinulo više od 90 mlađe populacije, a u samostalan život ispratilo troje mladih. Štićenici Zajednice mladih SOS Dečijeg sela u Kraljevu su osobe uzrasta od 15 do 18 godina i trenutno njih 15 boravi u jednoj iznajmljenoj kući u Kraljevu.

– Sva deca imaju jednako pravo na osnovne potrebe, a mi u MK Grupi nastojimo da im omogućimo da to pravo i ostvare. Nastojimo da boravak u ovoj kući pruži što bezbrižnije korake u budućnosti i da ostvaruju svoje ciljeve – rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

MK Group i predsednik ove kompanije Miodrag Kostić kontinuirano se zalažu da pomognu ugroženima i da budu podrška mladim ljudima izdvajajući znantna novčana sredstava za humanitarne akcije i edukaciju mladih. Vođeni primerom svog oca, naslednici gospodina Kostića, ćerka Anđela i sin Aleksandar u novembru prošle godine postali su zvanični prijatelji sela i obavezali se da će izdvajanjem sredstava od svog džeparca, slati mesečnu pomoć štićenicima ove ustanove za mlade u Kraljevu.