Претрага

MK Group ugostila mlade iz SOS Dečijeg sela

18.03.2015.

Srednjoškolci i studenti, štićenici SOS Dečijeg sela u Kraljevu posetili su MK Group gde su se družili sa predstavnicima kompanije i stekli uvid u to kako izgleda njihov radni dan. U okviru organizovane posete, mladi su posetili i klub ”Privrednik”, a tom prilikom Miodrag Kostić, predsednik MK Group svečano im je uručio poklone – tablet računare kako bi tokom školovanja beležili još veće uspehe.

”Veoma mi je drago što je MK Group-a danas ugostila mlade iz SOS Dečijeg sela. Neki od njih su sada već bivši stanovnici kuće jer su pošli na studije u druge gradove van Kraljeva, a neki još uvek borave u kući. Puno mi je srce što su na dobrom putu da izrastu u vredne mlade ljude. Odgovornost koju osećamo prema ovoj deci nije se završila izgradnjom i donacijom kuće SOS Dečijem selu 2012. godine. Mi kontinuirano brinemo o njima, a do sada smo već nekoliko štićenika zaposlili kod nas. Oni znaju da uvek mogu da računaju na našu podršku”, izjavio je povodom posete Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

”Godine 2012, kompanija MK Group izgradila je Kuću za mlade, pri SOS Dečijem selu u Kraljevu u koju se tada uselilo 15 tinejdžera bez roditeljskog staranja. Izgradnjom kuće, interesovanje MK Group za njene stanare, nije se završilo. Takođe, i mladi misle na nas jer je današnja poseta njihova ideja. Drago nam je što su bili naši gosti i imali prilike da se bliže upoznaju sa našim radom. Verujemo da će izrasti u odgovorne i vrede mlade ljude, a mi smo tu da im u tome pomognemo”, rekao je Ljubiša Radenković, generalni direktor kompanije Sunoko.

Projekat izgradnje Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, samo je jedan od mnogih koje MK Group sprovodi u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja. Brinući o društvenim vrednostima, negujući i ističući značaj socijalno odgovornog poslovanja, MK Group kontinuirano nastoji da obezbedi pomoć ugroženima, da im pruži sigurniju budućnost i olakša put ka ostvarenju ciljeva.