Претрага

Mladi turizmolozi i hotelijeri na Kopaoniku

09.05.2013.

U saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu, MK Group je od ove godine omogućila studentima turizmologije i hotelijerstva stručnu praksu u objektima MK Mountain Resort na Kopaoniku.

Od polovine decembra 2010. do polovine marta 2011., po prvi put 45 budućih turizmologa i hotelijera imaće priliku da svoja teorijska znanja potvrde kroz radnu praksu u predstojećoj zimskoj sezoni u hotelima Grand i Anđela na Kopaoniku.
 
-Do sada smo studente turizmologije i hotelijerstva slali na stručnu prasku u evropske hotele. Međutim, zahvaljujući saradnji sa MK Group, koja se zalaže za transfer znanja i veština između fakulteta i privrede, od ove godine po prvi put smo uspostavili saradnju sa hotelijerima na Kopaoniku, našem najvećem zimskom turističkom centru – objašnjava Mirjana Penić, stručni saradnik odeljenja za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno matematički fakultet (PMF), Univerzitet Novi Sad, dodajući da je ideja da budući turistički radnici, kroz praksu steknu iskustvo i na taj način sebi otvore vrata ka turističkom tržištu.
 
Uočavajući probleme sa kojima se današnji obrazovni sistem suočava, kao i značaj koji znanje ima za ukupni razvoj i napredak društva, ovo je samo početak konstruktivne saradnje i razvoja još bližih relacija između MK Group i PMF.