Претрага

Najmodernije sobe u ljubljanskom porodilištu zahvaljujući donaciji MK Group, Gorenjske banke i AIK banke

05.07.2022.

U okviru donacije MK Group, Gorenjske banke i AIK banke, u Porodilištu Ljubljana završeno je renoviranje postporođajnih soba u ukupnoj vrednosti od 120.000 evra. Sobe su renovirane prema najvišim standardima zdravstvene nege, tako da pozicioniraju UKC Ljubljana kao jednu od najmodernijih bolnica u Evropi.

Na svečanom otvaranju renoviranih soba, Jože Golobič, generalni direktor UKC Ljubljana, istakao je ulogu i značaj najveće bolnice u Sloveniji i zahvalio se donatorima na pomoći u modernizaciji ljubljanskog porodilišta. »Kliničko odeljenje perinatologije bogatije je za četiri najsavremenije postporođajne sobe, koje će zahvaljujući donaciji MK Group, Gorenjske i AIK banke, porodiljama i njihovim partnerima, a pre svega bebama pružiti još kvalitetnije i komfornije početke«.

Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, zahvalio je menadžmentu i stručnim službama UKC Ljubljana što su u izuzetno kratkom roku realizovali renoviranje, i podsetio da je ovaj projekat deo regionalne inicijative. »Našim donacijama porodilištima želeli smo da pružimo podršku mladim porodicima u svim zemljama regiona u kojima poslujemo. Verujem da svi mi u Jadranskoj regiji delimo isti cilj da podignemo natalitet. Za tako nešto su presudni uslovi koje kreiramo za buduće roditelje i njihovu decu – od uslova u kojima se rađa život do unapređenja uslova za život i rad svake porodice.«

Mario Henjak, predsednik Uprave Gorenjske banke, poželeo je novim roditeljima koji će prvi boraviti u renoviranim sobama prijatne trenutke sa svojim prinovama. »Svi zaslužuju dobar početak – to je nešto u šta duboko verujemo u Gorenjskoj banci i zato smo pravi partner za sve životne odluke. Fokusirani smo na podizanje kvaliteta života naših sugrađana, posebno kada su u pitanju naši najmlađi. Zato smo se odlučili za donaciju koja unapređuje kvalitet zdravstvenih usluga u ljubljanskom porodilištu, gde više od trećine beba u Sloveniji dolazi na svet«.

Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK banke i predsednica Nadzornog odbora Gorenjske banke, podsetila je da bankarska grupa zajedno sa MK Group već pet godina nagrađuje svoje zaposlene koji postanu roditelji, kao i da su pre tri godine u ovaj program uključeni i zaposleni Gorenjske banke. Izrazila je zadovoljstvo što se podrška porodicama zaposlenih, kroz donacije porodilištima, proširila i na druge roditelje u regionu.

Radovi na renoviranju ljubljanskog porodilišta deo su društveno odgovornog programa »Podrška porodici« koji sprovode MK Group i AIK bankarska grupa. Realizuje se u celom jadranskom regionu, gde grupacija zapošljava 6.000 ljudi. Ukupna vrednost regionalne inicijative za podizanje nataliteta i podršku mladim porodicama je 700.000 evra. Donacije je primilo sedam porodilišta u kojima se svake godine ukupno rodi oko 16.000 beba.