Претрага

Neophodna jedinstvena monetarna i fiskalna politika EU

15.05.2018.

12.5.2018. Predsednik MK Group, Miodrag Kostić, učestvovao je na panelu “Odnos fiskalne i monetarne politike EU”, zajedno sa predstavnicima  Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije i predsednicima Izvršnih odbora NLB Banke i Erste banke Srbija.

“Evropska Unija bi trebala da ima jedinstvenu monetarnu i fiskalnu politiku, po ugledu na Kinu, Japan i Ameriku koje imaju najvišu stopu rasta”, istako je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, i osvrnuo se na činjenicu da većina privrednika u Srbiji priželjkuje što skoriji ulazak Srbije u EU. G.Kostić je izneo podatak da mnoge institucije kao što su Evropska investiciona banka (EIB), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Nemačka organizacija za ulaganje i razvoj (DEG), FMO (Holandska razvojna banka) i druge imaju sredstva za pomoć Srbiji i pre njenog ulaska u EU, ali se u procesu implementacije nailazi na poteškoće.

Kompanija MK Group sarađuje sa većinom finansijskih institucija kao što su EBRD, DEG i druge. Od 2015. godine, akvizicijama iz domena hotelijerstva i bankarstva, Groupa je prisutna u Sloveniji, a kupovinom hotelskog kompleksa u Savudriji 2017. u Hrvatskoj, a kompanije članice godina unazad uspešno izvoze svoje proizvode u EU.