Претрага

Petu godinu za redom MK Group podržava talentovane studente

09.05.2013.

Petu godinu za redom MK Group će, preko srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, u školskoj 2010/2011 godini stipendirati pet najtalentovanijih studenata univerziteta u Srbiji. Prednost za dobijanje stipendije MK Group imaće redovni studenti čije je obrazovanje relevantno za oblasti poslovanja Grupe, a prvenstvo će dobiti najbolji studenti sa Mašinskog fakulteta, smer Termoenergetski sistemi, kao i studenti Tehnološko-metalurškog fakulteta, smer Prehrambeno inženjerstvo.

Svaki uspešni privrednik zna da obrazovani, mladi kadrovi predstavljaju najvažniji resurs u svakoj kompaniji. Bez kvalitetnih ljudi, nijedan sistem ne može da funkcioniše – objašnjava mr Sandra Barjaktarović, direktor sektora marketinga i PR MK Group, naglašavajući da je Holding MK Group primer uspešne kompanije koja pruža šansu mladim ljudima da usavrše svoja znanja, napreduju i izbore se za odgovorne pozicije.
 
Pravo na stipendije imaju diplomci sa prosečnom ocenom ostvarenom u prethodnoj godini iznad 9,0, kao i redovni studenti, koji poseduju preporuku mentora za određenu oblast ili opštu preporuku obrazovne ustanove, kao studenti čiji rad i zalaganje treba posebno vrednovati. Konkurs će biti zvanično objavljen u dnevnom listu Politika 30. oktobra 2010. Svi zainteresovani studenti prijave mogu direktno da šalju na mejl  kluba „Privrednik“: privrednik@tsbest.net .
 
MK Group na godišnjem nivou izdvaja preko 370.000 eura za različite vrste donatorskih i sponzorskih aktivnosti, a finansijska pomoć Grupe najviše je usmerena na obrazovanje i zdravstvo. Otvorivši vrata za praksu studentima fakulteta iz Srbije, MK Group jedna je od prvih kompanija koja je podržala i aktivno se uključila u reforme visokog školstva, za praksu studentima fakulteta srodnih poslovnim delatnostima kompanije.