Претрага

PIK Bečej kupio „ABC Food“, fabriku za preradu i skladištenje povrća

25.11.2022.

Kompanija PIK Bečej, jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, koja posluje u okviru MK Group, realizovala je kupovinu dela imovinske celine ABC Food. Reč je o fabrici za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu. Jedan od ključnih ciljeva ove investicije da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da podelim vest da smo kupili deo kompanije ABC Food. Ova kupovina predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora, jer naš cilj jeste njeno proširenje kapaciteta. Kada je 2016. godine kompanija Flora kupljena od strane MK Grupe, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od Flore da napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i  ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta. MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u ABC Food-u, a uz dosadašnje uspehe koje smo postigli sa Florom, uspeh očekujemo i od ove kupovine“, kaže Miloš Mijović, Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture.

PIK Bečej, kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, više od pet decenija uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.