Претрага

Planiramo dodatna ulaganja u obnovljive izvore energije

06.12.2021.

Hotel Hyatt Reggency Beograd Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group, učestvovao je na panelu „Privreda na prvom mestu“ održanom u okviru Samita privrednih lidera regiona u Beogradu „CEO Summit“, a moderator je bio Marko Čadež, predsednik Privredene komore Srbije.

„U biznisu aktivno pratimo sve prilike na tržištu i nove izvore rasta, uvek razmatramo gde možemo da ojačamo svoju poziciju, razmatramo nove investicije, a ujedno konsolidujemo postojeće biznise. MK Group u narednim godinama planira da dodatno ulaže u obnovljive Izvore energije, jer želimo da u narednih 5 godina proizvodimo 1 GW zelene energije. Planiramo da širimo poslovanje u Srbiji i regionu u oblasti energetike, turizma, a nastavićemo ulaganje u savremenu pametnu poljoprivredu kroz digitalizaciju i inovacije”, izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

Na panelu, na kome je, osim g.Kostića, učetvovao i Fabris Peruško, izvršni direktor i član Borda direktora Fortenova grupe, zajednički je zaključeno da je za region važno da se ubrza preduzetnički duh, uvećaju investicije u produktivnost kompanija, što će dalje uticati na visinu plata zaposlenih i veću potražnju koju treba da prati ponuda na tržištu.

CEO Summit Beograd – Samit privrednih lidera na jednom mestu okuplja biznis elitu regiona i predstavnike ključnih međunarodnih finansijskih institucija i spada u jedan od najzačajnijih biznis događaja u Srbiji.