Претрага

Podrška MK Group Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

16.12.2019.

5.12.2019. godine, Novi Sad – U duhu novogodišnjih praznika, darivanja i pozitivne energije, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovalo je gala donatorsko veče i aukciju uz podršku kompanije MK Group u hotelu Šeraton u Novom Sadu. Ovom prilikom AIK Banka je donirala NURDOR -u milion dinara, i na ovaj način još jednom dokazala da kao društveno odgovorna institucija uvek nastoji da pomogne onima kojima pomoć najviše znači.

Pored predstavnika Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, svečanoj aukciji prisustvovao je i Periša Ivanović, pomoćnik pri Izvršnom odboru AIK Banke. On je ovom prilikom istakao da AIK Banka kontinuirano učestvuje u akcijama ovog tipa, ali i da je posebno ponosan na one koje su usmerene ka najmlađima.

„Ove godine odlučili smo da pred novogodišnje praznike obradujemo NURDOR i sva prikupljena sredstva usmerimo ka izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu. Na ovaj način se trudimo da motivišemo i druge kompanije i pojedince da pomognu koliko su u mogućnosti. Nadamo se da će još jedna Roditeljska kuća pomoći NURDOR-u da olakša deci i roditeljima lečenje, i da će i deca koja to do sada nisu bila u mogućnosti, moći da se leče u kućnim uslovima“, izjavio je Ivanović.

„Želim da zahvalim MK Group sistemu na podršci, a posebno AIK Banci što je svoja sredstva usmerila ka izgradnji još jedne Roditeljske kuće. Smatram da je izuzetno važno da se što više kompanija uključuje u ovakve aktivnosti i donacija, kako bismo značaj lečenja dece podigli na najviši mogući nivo i zajedničkim snagama olakšali ove teške dane i njima i njihovim roditeljima“, navela je Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a i ovom prilikom istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima.

Prva roditeljska kuća na teritoriji Vojvodine osnovana je 2013. godine u Novom Sadu, kada je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću vrednu 1,5 milion evra, ustupio na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa NURDOR-om. Namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja, a do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 80 porodica.