Претрага

Miodrag Kostić govornik na Regionalnoj konferenciji (EIAT) o biodiverzitetu, niskokarbonskom turizmu i lokalnom ekonomskom razvoju u Novom Sadu

21.11.2016.

Predsednik MK Group Miodrag Kostić bio je govornik na Regionalnoj konferenciji (EIAT) o biodiverzitetu, niskokarbonskom turizmu i lokalnom ekonomskom razvoju u Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu.

Kostić je istakao da je MK Group u prethodnih šest godina u hotelijerstvo uložila oko 100 miliona evra i danas uspešno posluje u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori i poseduje oko 2.500 soba, a plan je da se ta cifra duplira u narednih tri do pet godina.

„Šansa Srbije i za 700.000 nezaposlenih je upravo u turizmu i ne treba zaboraviti multiplicirajuće efekte od dolaska stranih turista. Veliki potencijal predstavljaju turisti sa Dalekog istoka i, sa tim u vezi, bitno je regionalno povezivanje i zajednička promocija na trećim tržištima. Svakako da hotelijeri očekuju podršku države, jer je na primer promocija Kopaonika kao destinacije, ujedno i promocija Srbije“, rekao je Kostić.

Po pitanju regiona, predsednik MK Group je pohvalio mere, koje su usvojene u Crnoj Gori, i izrazio nadu za njihovom brzom implementacijom.