Претрага

Predsednik MK Group Miodrag Kostić učestvovao na panelu „Digitalna transformacija poslovanja” na konferenciji „Sinergija 2016“

21.10.2016.

„Digitalna transformacija danas je kao pronalazak motora sa unutrašnjim sagorevanjem na kraju 19. veka, dok su se još konji koristili za prevoz. Ko prvi uhvati taj korak, ima šanse da uhvati korak sa ostatkom sveta“, poručio je predsednik MK Group Miodrag Kostić na panelu „Digitalna transformacija poslovanja“ na konferenciji „Sinergija 2016″.

MK Group, prema njegovim rečima, pokušava da se digitalno transformiše i pre dve godine taj proces je dobio naziv „Uberizacija“.

„Nazvali smo taj proces „uberizacija“ MK Group, odnosno digitalna transformacija, jer ne postoji bolji primer na globalnom nivou od onoga što je „Uber“ uradio s prevozom. To je najbolji primer kako digitalna transformacija menja ceo sektor u svetu“, rekao je gospodin Kostić.

Ako kao društvo uspemo da uradimo digitalnu transformaciju, naglasio je Kostić, napravićemo veću produktivnost lokalne samouprave, državne uprave, birokratije i na kraju će se dobiti digitalna transformacija cele ekonomije.

Moderator panela „Digitalna transformacija poslovanja“ na konferenciji „Sinergija 2016″ u Beogradu bio je predsednik PKS Marko Čadež, a učestvovali su još i generalni direktor Majkrosofta za Srbiju i Crnu Goru Željko Vujinović, generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk, suosnivač kompanije Nordeus Branko Milutinović, državna sekretarka Ministarstva trgovine Tatjana Matić i pomoćnik ministra prosvete Snežana Marković.