Претрага

Predsednik MK Grupe održao predavanje učesnicima Istraživačke stanice Petnica

02.09.2016.

Nakon što je početkom leta MK Grupa uručila Istraživačkoj stanici Petnica donaciju od 2 miliona dinara, MK Group nastavlja sa aktivnostima, ali ovaj put u vidu deljenja najvažnijeg preduzetničkog resura – znanja.

Miograd Kostić, predsednik MK Grupe, održao je predavanje mladim umovima Srbije, učesnicima Istraživačke stanice Petnica i preneo svoja iskustva sa početka svoje preduzetničke karijere, ali i otkrio šta je to potrebno da bi pojedinac „zapao za oko“ budućem poslodavcu ili investitoru. On je naglasio da se preduzetništvo u Srbiji često pogrešno tumači. “Biti preduzetnik ne znači samo imati svoju firmu i imati mnogo novca. U današnje vreme digitalne revolucije i brzih promena na tržištu, koja su potpuno promenila način poslovanja, za uspeh je dovoljna dobra ideja i inovativan način da se ona realizuje”, poručio je g. Kostić.

Istraživačka stanica Petnica je najveći centar ovoga tipa u čitavoj južnoj i jugoistočnoj Evropi. Svake godine kroz preko 160 različitih kurseva, kampova i seminara IS Petnica prođe oko 3,000 mladih iz preko 500 škola iz svih delova Srbije. Petnica pruža podršku naučnoj nastavi u preko 400 škola i danas je važan autentični nacionalni brend.