Претрага

Priznanja na Novosadskom sajmu za MK Commerce

18.05.2018.

Žita Srbije, FAO i EBRD na Danu Žitara: MK COMMERCE IZVOZNIK GODINE

Novi Sad, 16. maj 2018. – Da je najbolji ambasador srpskog agrara MK Commerce potvrđuje već par godina zaredom na najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi – Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Na Novosadskom sajmu nagrađene su i kompanije Granexport i Flora, koje posluju u okviru MK Commerce. Tri proizvoda kompanije Granexport – kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom za ocenu kvaliteta proizoda na bazi  žita i brašna, a Granexport je, takođe, dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza. Kompaniji Flora je dodeljeno priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza.

„Nastojimo da budemo najbolji ambasador srpske privrede u svim zemaljama u svetu, a nagrada koju iz godine u godinu osvajamo na jednoj od najvažnijih poljoprivrednih manifestacija Zapadnog Balkana, dodatni je podsticaj, ali i znak poverenja. Ponosni smo što je kvalitet naših proizvoda prepoznat kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, istakao je Nemanja Vuković, direktor MK Commerce i direktor agrara na nivou MK Group.

Na Danu Žitara, koje organizuje Udruženje “Žita Srbije” u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), uručene su povelje najuspešnijim kompanijama u sektoru proizvodnje, prerade i trgovine žitaricama i uljaricama, a za izvoznika godine 2017. proglašen je MK commerce.

Kompanija MK Group, sa svojim članicama MK Commerce i Agroglobe, zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja „Žita Srbije“.

 Pogledajte gostovanje Nemanje Vukovića, direktora za agrar MK Group, MK Commerce u emisiji “Dobra zemlja” na O2 TV.