Претрага

Tri pehara Novosadskog Sajma za MK Group

09.05.2013.

– Kompaniji MK Group uručena su tri pehara Novosadskog Sajma na svečanosti Veče Šampiona u Novom Sadu. MK Group proglašena je za najbolju regionalnu kompaniju u oblasti poljoprivredne proizvodnje, dok je mesnoj industriji Carnex, koja posluje u okviru MK Group, pripala laskava titula Apsolutni šampion kvaliteta Novosadskog sajma. Za najboljeg menadžera u agrobiznisu izabran je Jaroslav Stupavski, pomoćnik predsednika MK Group i trenutno direktor Carnex-a.

U poslednjih desetak godina MK Group je poslovanje strateški usmerila na poljoprivrednu proizvodnju, ali i prehrambenu industriju, te je i poslovni potez, pripajanje Carnex-a MK Group ,,porodici”, bio logičan.

Trenutne tendencije u svetskim okvirima dokazuju da su se predviđanja MK Group prilikom kupovine Carnex-a pokazala ispravnim. U narednom periodu Carnex očekuje ostvarivanje sinergetskog efekta, nastavak dobrog pozicioniranja na domaćem tržištu, kao i proboj naših proizvoda u evropske i svetske okvire, što će dodatno uticati na usklađivanje proizvodnje sa najvišim svetskim standardima u prehrambrenoj industriji.