Претрага

Uspešan završetak humanitarne akcije “Magnet za ljubav“

20.09.2018.

Dečija bolnica u Novom Sadu dobila prvu magnetnu rezonancu, specijalan inkubator i prateću opremu

19.9.2018. Novi Sad – Svečanim koktelom u hotelu Sheraton, obeležen je uspešan završetak humanitarne akcije „Magnet za ljubav“.  Kompanija MK Group, jedan je od osnivača fondacije “Magnet za ljubav”, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu.

“Ponosan sam što je kompanija MK Group, na čijem sam čelu, bila deo ovako velikog značajnog društveno odgovornog poduhvata sa ciljem da deca i mladi na teritoriji Vojvodine dobiju kvalitetniju dijagnostiku i lečenje”, istako je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

Nemerljiv je i doprinos Pokrajinske vlade koja je obebedila 1 milion evra za megnetnu rezonancu za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godine i novorođenčadi.

Nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, prvi put stvoreni su uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Institutu,na jednom mestu i na efikasan način.