Претрага

Vrtići u Novom Sadu i Bečeju dobili 50.000 evra zahvaljujući donaciji MK Group i AIK Banke

05.10.2023.

Vrtići „Maslačak” u Novom Sadu i „Kelemen” u Bačkom Petrovom Selu, u opštini Bečej, obeležili su završetak renoviranja, zahvaljujući kojima će deca u ovim ustanovama boraviti u boljim i unapređenim uslovima. Rekonstrukcije su završene tokom leta, zahvaljujući donacijama MK Group i AIK Banke, koje su u okviru svog društveno odgovornog programa „Podrška porodici” donirale po 25.000 evra vrtićima.

Donacija vrtiću „Maslačak” u Novom Sadu obuhvatila je kompletno sređivanje tri kupatila, dok je ulaganje u vrtić „Kelemen” u opštini Bečej omogućilo krečenje kompletnog unutrašnjeg prostora, kupovinu garderobera, krevetića, igračaka i nameštaja za dve sobe u kojima borave deca.

Ljiljana Kardelis, rukovodilac vrtića „Maslačak” u Novom Sadu zahvalila se donatorima i Ministarstvu prosvete, dok je Tatjana Mitić, direktorka vrtića „Kelemen” u Bačkom Petrovom Selu naglasila da ova ustanovima ima četrdesetak upisanih mališana koji će svoje detinjstvo provoditi u novom i lepšem prostoru.

„Ovogodišnje donacije od 350.000 evra predškolskim ustanovama u Srbiji usmerili smo na opštine u kojima poslujemo. Renoviranje vrtića realizovali smo zajedno sa AIK Bankom i radujemo se što vidimo decu u lepšem prostoru i boljim uslovima. MK Group je već četiri decenije pouzdan partner lokalnim zajednicama u kojima posluje, a u godini jubileja obavezali smo se da ćemo za projekte društvene odgovornosti donirati minimum milion evra godišnje”, rekao je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

Ispred AIK Banke obratila se Maja Spasić, direktorka Sektora za marketing i komunikacije. „AIK Banka je kroz program „Podrška porodici”, zajedno sa MK Group, ove godine podržala osam predškolskih ustanova. Ovim donacijama izražavamo našu duboku posvećenost podršci generacijama koje dolaze, jer su vrtići prvi korak koji deca prave u svom obrazovnom putu, i jedan od najemotivnijih trenutaka za njihove roditelje”, poručila je Spasić.

Otvaranju rekonstruisanih vrtića prisustvovali su Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika Novog Sada, i Vuk Radojević, predsednik Opštine Bečej, koji nisu krili zadovoljstvo povodom završenih radova.

„U godini dvostrukog jubileja – 40 godina MK Group i 65 godina Carnexa – nastavljamo sa projektom „Podrška porodici”. Deca, mladi i porodične vrednosti su u fokusu naših društveno odgovornih aktivnosti, a donacije vrtićima usmerene su na poboljšanje uslova u kojima deca provode svoje najranije detinjstvo”, zaključio je Ivan Zeković, generalni direktor Carnexa.

U narednom periodu biće obeležen završetak svih radova u vrtićima u Srbiji koji su primili donacije, a do kraja godine ukupno će biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu, za koje su MK Group i AIK Banka izdvojile 750.000 evra.