Претрага

Vrtići u Pećincima i Kovačici dobili 50.000 evra zahvaljujući donaciji MK Group i AIK Banke

26.09.2023.

Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni” u Pećincima i „Lasta” u Kovačici svečano su obeležile završetak renoviranja, zahvaljujući kojima će deca u ovim opštinama boraviti u boljim i unapređenim uslovima. Radovi su završeni tokom leta, zahvaljujući donacijama MK Group i AIK Banke, koje su u okviru svog društveno odgovornog programa „Podrška porodici” donirale po 25.000 evra vrtićima u ovim opštinama.

Donacija vrtiću „Kamenčić” u Pećincima obuhvatila je kompletno sređivanje kupatila i instalacija u ovoj ustanovi, dok je ulaganje u vrtić „Kolibri” u Kovačici omogućilo sređivanje fasade objekta, oronulih terasa, ograde dvorišta i kompletno unutrašnje krečenje vrtića.

Ana Bakoš, direktorka vrtića „Kolibri” u Kovačici, zahvalila se donatorima koji su omogućili da deca svoje najdragocenije doba detinjstva provode u lepom i renoviranom prostoru, koji će im pružati nadahnuće za nove istraživačke korake. Anita Volčevski, direktorka vrtića „Vlada Obradović Kameni” u Pećincima istakla je da će zahvaljujući ovoj donaciji deci biti obezbeđeni bolji zdravstveno higijenski uslovi.

„Među osam vrtića u Srbiji, koji su dobili donacije u vrednosti 350.000 evra, nalaze se i vrtići u sve tri opštine u kojima posluje Sunoko. Ove nedelje obišli smo završene renovirane prostorije vrtića u Pećincima i Kovačici, dok se građevinski radovi u Vrbasu završavaju uskoro. U ovim vrtićima je veliki broj dece naših zaposlenih, a zahvaljujući uloženim finansijskim sredstvima imaće uslove za lepše odrastanje”, rekao je Slobodan Košutić, generalni direktor kompanije Sunoko.

Ispred AIK Banke, obratila se Maja Spasić, direktorka Sektora za marketing i komunikacije. „AIK Banka i MK Group su strateški posvećeni društvenoj odgovornosti i ova donacija samo je još jedan od koraka koje preduzimamo kako bismo deci pružili najbolje uslove za bezbrižno odrastanje”, poručila je Spasić.

Otvaranju rekonstruisanih vrtića prisustvovali su Siniša Đokić, predsednik Opštine Pećinci, i Jaroslav Hrubik, predsednik Opštne Kovačica, koji nisu krili zadovoljstvo povodom završenih radova. Anamarija Viček, državni sekretar ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poručila je da se ovo ministarstvo već godinama zalaže za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja na predškolskom uzrastu, ističući značaj podrške koju su pružile ove dve kompanije.

U narednom periodu biće obeležen i završetak radova u ostalim vrtićima u Srbiji koji su primili donacije, a do kraja godine ukupno će biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu, za koje su MK Group i AIK Banka izdvojile 750.000 evra.