Претрага

Za vrtić u Golupcu MK Group i AIK Banka donirale 25.000 evra

22.09.2023.

Vrtić Lasta, u okviru Predškolske ustanove Lasta u Golupcu, zasijao je u novom ruhu zahvaljujući donaciji MK Group i AIK Banke, koje su u okviru projekta „Podrška porodici” uložile 25.000 evra u uređenje ovog objekta.

Donacija vrtiću Lasta obuhvatila je krečenje celog vrtića, zamenu pohabane unutrašnje stolarije i postavljanje novih podova. „Zahvaljujući ovoj donaciji uspeli smo da za manje od mesec dana završimo rekonstrukciju, gletovanje i krečenje vrtića, da zamenimo podove u površini od 400 kvadrata i unutrašnju stolariju. Verujem da će novi uslovi u našem vrtiću doprineti povećanju broja dece koje ćemo uključiti u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja”, rekla je Milena Đurđević, direktorka Predškolske ustanove „Lasta”, Golubac.

Otvaranju rekonstruisanog vrtića prisustvovao je i Nebojša Mijović, predsednik Opštine Golubac, koji se zahvalio donatorima izraziviši nadu da će opština u narednom periodu biti još lepša i bolja. Veliša Joksimović, rukovodilac Školske ustanove Požarevac, poručio je da je podrška porodici pre svega podrška deci, njihovom razvoju i celom ovom kraju.

„Četrdeset godina MK Group slavi darivanjem i ulaganjem u najmlađe. U okviru našeg programa „Podrška porodici” realizujemo donacije vrtićima u celom regionu, a među njima je i vrtić u Golupcu, opštini u kojoj ćemo do kraje godine otvoriti prvi vetropark u istočnoj Srbiji. Renoviranje ovog vrtića realizovali smo u saradnji sa AIK Bankom. Vrednost donacije je 25.000 evra, dok smo ukupno za vrtiće u Srbiji izdvojili 350.000 evra”, poručila je Tamara Veselinović, direktorka korporativnih komunikacija i marketinga MK Group.

U narednom periodu biće obeležen i završetak radova u ostalih sedam vrtića u Srbiji koji su primili donacije, a do kraja godine ukupno će biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu, za koje su MK Group i AIK Banka izdvojile 750.000 evra.